• Caffe-Restaurant

    RENAISSANCE

    Matije Korvina 13 , 24000 Subotica Tel : +381 (24) 555-001

<h1 style="text-align: center;"><span style="color: #000000;">O NAMA</span></h1>

O NAMA

Renaissance nudi hranu vrhunskog kvaliteta i zadovoljstvo nam je pozvati vas da isprobate neki od naših specijaliteta. Ključ našeg uspeha je jednostavan: ponuditi uvek kontinuirani kvalitet proizvoda, spremljen od svežih namirnica i kojem je ukus svakog puta odličan. Ako bi nešto izdvajali iz ponude naših jela, to bi pre svega bili: Pizza, Salate, Italijanska jela. Stoga, jedite ukusnu hranu. Uzmite nešto i za piće. Ali, pre svega se opustite! Od sveg srca se zahvaljujemo na vašoj kontinuiranoj podršci.

<h1 style="text-align: center;"><span style="color: #000000;">KO SMO MI!</span></h1>

KO SMO MI!

Ljubiteljima renesansne umetnosti, dobrog provoda i prvenstveno dobre hrane, 1992. godine širom smo otvorili vrata! Nalazimo se u jednoj od najlepših gradskih ulica – Matije Korvina broj 13 ( bivša Engelsova ulica ) . Na površini od 100 kvadrata, u udobnosti šest separea, za masivnim šankom, ili u medjuprostoru koji gosti vikendom popune do poslednjeg mesta, možemo da ugostimo do 250 ljudi ! Naravno, ako uključimo i prostor terase leti, taj broj je mnogo, mnogo veći.

<h1 style="text-align: center;"><span style="color: #000000;">KADA ARHITEKTA ZASUČE RUKAVE</span></h1>

KADA ARHITEKTA ZASUČE RUKAVE

Zahvaljujući realizovanim idejama arhitekte Gorana Martinovića, "Renaissance" se i vizuelno uklapa u odlike renesanse kao umetničkog pokreta. Enterijer čine specifičnim detalji od granita, mermera i hrastovog drveta. Kao da je kojim čudom odoleo vremenu i pobegao iz epohe renesanse u sadašnjost, tu je i sat od mermera sa rimskim brojevima koji uvek pokazuje tačno vreme... Arhitekta Martinović zamislio je posebnu boju kojom su ofarbani drveni detalji u "Renaissance". Pošto ove boje nije bilo u prodaji, zasukao je rukave i u stolarskoj radionici pomešao nekoliko nijansi – na kraju je dobio ono što je želeo: boju rdje sa crvenkastim sjajem koja se savršeno uklapa sa prirodnom teksturom drveta. Njegov potpis krije se i ispod zaštićenog znaka "Renaissance", ovekovečenog u ploči od pečene gline koja se nalazi iznad ulaza, kao i u namerno okrnjenim stubovima koji simbolišu prošlu, ali nikad zaboravljenu epohu renesanse...